Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Tibia graphic mode is not comfortable

  1. #1
    Normal User korzeniowy's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Netherlands
    Posts
    132
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Reputation
    18
    Rep Power
    5

    Tibia graphic mode is not comfortable

    From time to time, I tired of the problem of poor performance of the Tibia client. I have up to 30 frames per second. No matter at what engine - DX5, DX9, or even OpenGL. Do not complain about my hardware, I have the latest drivers for your graphics card and Windows 8 Pro.

    3rd Generation Intel« Core™ i7-3630QM (2.40GHz 6MB Cache)
    8GB (DDR3)
    NVIDIA« GeForce« GTX660M 2GB with DirectX« 11

    I ask, what is it? Tibia - please!

    Do any of you have a solution to this strange problem?

  2. #2
    Focus Group Gryllz's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Dubai
    Posts
    3,482
    Mentioned
    89 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Quoted
    236 Post(s)
    Reputation
    342
    Rep Power
    10
    Hard to find a solution.
    I think you should ask on tibia.com forums or send an email to cipsoft - support@tibia.com

  3. #3
    Normal User
    Join Date
    May 2013
    Posts
    18
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Reputation
    24
    Rep Power
    4
    Really? Windows 8 dude. Windows 8. That is honestly the only answer to this. Your hardware is quite sexy. I run 34+ clients on an i3 3220 3.2 ghz 8gb ram and a 7770 ati radeon. It is Windows 8 bro.

  4. #4
    Focus Group Gryllz's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Dubai
    Posts
    3,482
    Mentioned
    89 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Quoted
    236 Post(s)
    Reputation
    342
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by mhinf. View Post
    Really? Windows 8 dude. Windows 8. That is honestly the only answer to this. Your hardware is quite sexy. I run 34+ clients on an i3 3220 3.2 ghz 8gb ram and a 7770 ati radeon. It is Windows 8 bro.
    Can I ask what exactly do you bot?

  5. #5
    Normal User
    Join Date
    May 2013
    Posts
    18
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Reputation
    24
    Rep Power
    4
    Over PMs.

  6. #6
    Normal User korzeniowy's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Netherlands
    Posts
    132
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Reputation
    18
    Rep Power
    5
    What's wrong with Windows 8? I understand that such problems may occur when working on the battery, with a high CPU usage, or by 34 clients but do not understand the client's performance itself, why is it so mismatched!

  7. #7
    Normal User
    Join Date
    May 2013
    Posts
    18
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Reputation
    24
    Rep Power
    4
    It is not optimized for Windows 8. I should also state that Windows 8 is not optimized. Some games, newer titles, get better performance. Tibia takes a shit. I've been looking on the tech support forums on the main tibia site and people say things about windows 8 and low performance all of the time.

  8. #8
    Normal User korzeniowy's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Netherlands
    Posts
    132
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Reputation
    18
    Rep Power
    5
    After all, I wrote an email to Tibia support. When I get an answer, I will share it with you. Tomorrow I'll try to run the client in various configurations of compatibility. Although I do not think it will help a lot. Yours!

  9. #9
    Normal User
    Join Date
    May 2013
    Posts
    18
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Reputation
    24
    Rep Power
    4
    I hope it doesn't come down to a reformat into windows 7 for you, but that may be the last option. Confirm on the drivers again, I know it sucks, but give it a try.

  10. #10
    Normal User korzeniowy's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Netherlands
    Posts
    132
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Reputation
    18
    Rep Power
    5
    Maybe it has something to do with the last update and antialias, although I had a similar problem occasionally before.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •